Bahan-bahan : |
4 ekor sotong sederhana besar |
150 gram taugeh dicelur sebentar |
1 kuntum bunga kantan dihiris halus |
5 tangkai daun kesum dipotong halus |
Sesudu besar udang kerik dikisar halus |
3 batang serai diracik halus |
2 biji bawang besar dihiris nipis |
1 ulas bawang putih |
5 biji cili padi |
2 sudu besar jus limau nipis |
Garam dan gula secukup rasa. |
Cara menyediakan: |
1 Siang sotong dan potong mengikut bentuk cincin bahagian badannya. Rebus sebentar supaya sedikit empuk. |
2 Campurkan semuanya dan gaul sebati. Masukkan garam dan gula mengikut citarasa. |
Jumaat, 26 November 2010
Kerabu Sotong
Label:
Kerabu Sotong
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan