Bahan-bahan : |
3 ikat pucuk paku |
1 cawan taugeh dibasuh dan toskan |
1/2 cawan kelapa goreng dan dikisar |
1 labu bawang besar dihiris halus |
6 biji limau kasturi diambil jusnya |
1 sudu besar sos ikan |
Gula dam garam |
5 biji cili merah dipotong nipis |
6 biji ciliapi dipotong nipis |
2 sm belacan dikisar bersama 2 sudu besar ikan bilis |
1 sudu besar jus asam jawa |
Cara menyediakan: |
1 Pucuk paku diambilkan daun hijau sahaja. Celur sehingga lembut. Toskan |
2 Gaulkan semua bahan tadi, masuk garam dan gula mengikut citarasa. Sedia untuk dihidang. |
Jumaat, 26 November 2010
Kerabu Pucuk Paku
Label:
Kerabu Pucuk Paku
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan