free counters

Ahad, 28 November 2010

Kek Marble Mocha


Bahan-bahan:

Bahan A
250 gram  marjerin
210 gram gula kastor
5 biji telur ayam
50 ml susu segar

Bahan B (Diayak bersama)

240 gm tepung kek atau tepung gandum
1 sudu teh baking powder

1 camca teh mocha paste
1 camca teh nescafe

Cara penyediaan:

1 Pukul majerin dan gula hingga betul-betul kembang.
2 Masukkan telur sebiji demi sebiji dan diikuti dengan esen vanilla.
3 Masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli dengan susu.
4 Teruskan memukul adunan dengan perlahan untuk seketika sehingga benar-benar sebati.
5 Bahagikan adunan kepada dua bahagian yang dimasukkan ke dalam bekas berasingan.
6 Satu bahagian ditambah dengan mocha paste dan nescafe. Satu bahagian lagi biarkan warna asal.
7 Alas loyang dengan grease proof paper dan sapu sedikit marjerin di sekeliling dinding dalam loyang.
8 Sudukan adunan selapis demi selapis hingga habis.
9 Bakar adunan selama 45 minit pada suhu 175Cl.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan