Bahan-bahan: |
Bahan A |
250 gram marjerin |
210 gram gula kastor |
5 biji telur ayam |
50 ml susu segar |
Bahan B (Diayak bersama) |
240 gm tepung kek atau tepung gandum |
1 sudu teh baking powder |
1 camca teh mocha paste |
1 camca teh nescafe |
Cara penyediaan: |
1 Pukul majerin dan gula hingga betul-betul kembang. |
2 Masukkan telur sebiji demi sebiji dan diikuti dengan esen vanilla. |
3 Masukkan tepung sedikit demi sedikit berselang seli dengan susu. |
4 Teruskan memukul adunan dengan perlahan untuk seketika sehingga benar-benar sebati. |
5 Bahagikan adunan kepada dua bahagian yang dimasukkan ke dalam bekas berasingan. |
6 Satu bahagian ditambah dengan mocha paste dan nescafe. Satu bahagian lagi biarkan warna asal. |
7 Alas loyang dengan grease proof paper dan sapu sedikit marjerin di sekeliling dinding dalam loyang. |
8 Sudukan adunan selapis demi selapis hingga habis. |
9 Bakar adunan selama 45 minit pada suhu 175Cl. |
Ahad, 28 November 2010
Kek Marble Mocha
Label:
Kek Marble Mocha
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan