Bahan-bahan: |
Bahan Untuk Inti: |
1 Tin sardin dilenyek atau dihancurkan |
1 Biji bawang besar diihiris nipis |
1 Biji cili merah dihiris serong |
Daun sup diracik halus |
Sos Tomato |
Garam |
Gula |
Perasa |
Perahkan air limau nipis |
Cara penyediaan: |
1 Campur dan kacau sebatikan kesemuanya. Suaikan rasanya. |
Bahan Untuk Doh: |
2 Cawan tepung gandum |
2 Sudu besar marjerin |
Air untuk menguli lebih kurang 1/4 cawan dan secubit garam dimasukkan ke dalam air |
Cara penyediaan: |
1 Masukkan marjerin ke dalam tepung gandum. Ramas tepung dan marjerin hingga rata. Kemudian masukkan air yang dibubuh sedikit garam, Uli sehingga menjadi doh. Jangan terlebih air untuk mendapatkan kulit yang rapuh. |
2 Goreng karipap dengan api yang sederhana supaya kulitnya licin dan rangup. |
Khamis, 25 November 2010
Karipap Sardin
Label:
Karipap Sardin
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan