Bahan-Bahan |
Untuk Doh: |
400 ml santan |
350 ml air |
300 gm tepung gandum yang telah diayak |
6 biji telur |
Garam secukup rasa |
Cara menyediakan: |
Satukan semua bahan dan dibancuh hingga sebati. Boleh dibubuh sedikit pewarna kuning jika mahu. |
Untuk Lauk: |
300 gm daging kisar |
3 ulas bawang putih |
2 hiris halia |
Sedikit rempah kari daging |
secubit garam |
1 sudu makan minyak masak untuk menumis |
Cara: |
Gaulkan semua bahan. Panaskan minyak dan tumis daging tadi hingga masak. Ketepikan. |
Panaskan acuan cermai yang telah dilengserkan dengan sedikit minyak. Masukkan doh kedalam acuan dan kemudiannya isikan 'lauk'nya dibahagian atas. Tambah chili besar yang telah dihiris dan daun saderi. |
Isnin, 22 November 2010
Cara Berlauk
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan