Bahan-Bahan: |
200g tepung gandum |
150ml susu cair |
2 sudu besar margerin |
3 sudu besar gula halus |
2 sudu kecil serbuk yis kering |
Garam secukup rasa |
Minyak untuk menggoreng |
sambal ikan bilis |
timun dihiris nipis |
Cara-cara |
1 Masukkan ke dalam mangkuk tepung gandum, susu cair, margerin, gula halus, serbuk yis dan garam. Uli sehingga tak melekat pada tangan. Biarkan doh seketika selama lebih kurang 30min. |
2 Lepas tu , tumbuk-tumbuh doh roti tadi untuk keluarkan angin. Kemudian bentukkan bulat sebesar bebola golf. |
3 Biarkan seketika dan kemudian goreng dalam minyak yang sederhana panas sehingga kekuningan. |
4 Belah 2 roti dibahagian tengah tapi jangan putus, dengan sambal bilis dan juga timun yang dihiris nipis-nipis |
Isnin, 22 November 2010
Burger Malaysia
Label:
Burger Malaysia
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan