Bahan Untuk Doh: |
500 gram tepung gandum |
80 gram gula halus |
Minyak sapi |
Bahan Untuk Inti: |
300 gram kacang tanah |
70 gram gula halus |
Gula icing untuk salutan kuih |
Cara menyediakan: |
1 Gaulkan semua bahan doh sehingga lembut dan boleh dibentukkan. |
2 Kacang tanah dibakar dalam ketuhar selama 20 minit atau sehingga kulit kacang boleh tanggal bila di gosok. Mesinkan kacang dan gaulkan dengan gula. |
3 Ambil doh dibuat bulat bulat dan kemudiannya dileperkan. Masukkan inti yang telah dibulat bentuk bujur sebesar biji buah kurma. Bentukkan bujur. |
4 Bakar dalam suhu 180'C selama 20 - 25 mnit. Sejukkan baru golekkan dalam gula icing. Simpan dalam balang kedap udara. |
Sabtu, 27 November 2010
Biskut Makmur
Label:
Biskut Makmur
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan