Bahan- bahan: |
250 gram butter |
200 gram gula kastor |
1 biji telur diambil kuningnya |
1 sudu kecil esen vanilla |
2 cawan kelapa kering |
1 cawan tepung ubi yang diayakkan |
1 1/2 cawan tepung gandumyang diayak |
Ceri merah yang diotong kecil untuk hiasan |
Cara menyediakan: |
1 Tepung yang telah diayak digaulkan dengan kelapa supaya sebati. |
2 Pukul butter dan gula sehingga agak kembang. |
3 Masukkan telur dan esen vanila dan gaul lagi. |
4 Masukan kelapa yang telah digaul rata dengan tepung tadi. |
5 Gaulkan sehingga menjadi doh lembut. |
6 Canaikan dan teraplah mengikut acuan kegemaran. |
7 Hiaskan dengan ceri merah dan bakar selama 15 - 20 minit dalam suhu 180'C. |
8 Sejukkan sebelum simpan dalan bekas kedap udara. |
Sabtu, 27 November 2010
Biskut Kelapa
Label:
Biskut Kelapa
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan