free counters

Sabtu, 27 November 2010

Biskut Kelapa

Bahan- bahan:

250 gram butter
200 gram gula kastor
1 biji  telur diambil kuningnya
1 sudu kecil esen vanilla
2 cawan kelapa kering
1 cawan tepung ubi yang  diayakkan
1 1/2 cawan tepung gandumyang diayak
Ceri merah yang diotong kecil  untuk hiasan

Cara menyediakan:

1 Tepung yang telah diayak digaulkan dengan kelapa supaya sebati.
2 Pukul butter dan gula sehingga agak kembang.
3 Masukkan telur dan esen vanila dan gaul lagi.
4 Masukan kelapa yang telah digaul rata dengan tepung tadi.
5 Gaulkan sehingga menjadi doh lembut.
6 Canaikan dan teraplah mengikut acuan kegemaran.
7 Hiaskan dengan ceri merah dan bakar selama 15 - 20 minit dalam suhu 180'C.
8 Sejukkan sebelum simpan dalan bekas kedap udara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan