Bahan- bahan: |
50 gram mentega |
150 gram gula halus |
1/2 sudu kecil esen vanila |
3 biji telor diambil kuningnya |
350 gram tepung gandum |
50 gram tepung jagung |
1 sudu serbuk penaik |
100 gram gajus untuk hiasan |
Cara menyediakan: |
1 Pukul mentega, gula dan vanilla sehingga kembang dan gebu. |
2 Masukkan kuning telur dan dpukul lagi. |
3 Masukkan tepung dan serbuk penaik dan gaul lagi sehingga sebati sehingga menjadi doh yang lembut. |
4 Gelekkan doh dan terap mengikut acuan yang disukai. |
5 Sapu kuning telur di atasnya dan lekatkan gajus sebagai hiasan. |
6 Bakar pada suhu 180oC selama 15 minit. |
Sabtu, 27 November 2010
Biskut Gajus
Label:
Biskut Gajus
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan