Bahan- bahan: |
450 gram butter |
220 gram gula ising |
2 biji telur diambil kuningnya |
1 sudu kecil esen vanilla |
150 gram tepung jagung |
250 gram tepung kastard |
320 gram tepung rose |
Ceri merah sebagai hiasan |
Cara menyediakan: |
1 Pukul butter dan gula ising sebati. |
2 Masukkan telur dan esen vanilla. Kacau rata. |
3 Ayakkan semua tepung dan masukkan dalam bancuhan butter sedikit demi sedikit. |
4 Gunakan acuan dahlia dan pamkan dalam loyang. |
5 Letakkan ceri merah ditengah adunan yang telah dipamkan. |
6 Bakar dalam ketuhar pada suhu 170'c selama 20 minit. |
7 Sejukkan betul dan simpan dalam balang kedap udara. |
Sabtu, 27 November 2010
Biskut Dahlia
Label:
Biskut Dahlia
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan