free counters

Sabtu, 27 November 2010

Biskut Coklat Syawal


Bahan-bahan:

1 cawan mentega
3/4 cawan gula ising
Secubit garam halus
3 sudu besar susu tepung
3 cawan tepung gandum
Sedikit coklat emulco
Cip coklat untuk hiasan

Cara Menyediakan:

1 Putar mentega bersama gula hingga kembang
2 Masukkan garam dan sus tepung, kacau rata.
3 Masukkan tepung, gaul rata.
4 Bahagikan adunan kepada dua bahagian. 1/3 adunan dibiarkan warna asal manakala 2/3 adunan dicampurkan coklat emulco.
5 Sediakan piping bag dengan nozel bentuk bentuk bintang yang berbeza saiznya.
6 Masukkan kedua-dua adunan ke dalam piping bag yang berasingan. (Nozel bintang besar untuk adunan coklat dan bintang kecul untuk adunan warna asal).
7 Paipkan adunan coklat dahulu, diikuti dengan warna asal di atasnya.
8 Hias dengan cip coklat dan bakar sehingga masak.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan