Bahan-bahan: |
2 mangkuk tepung sagu |
1 mangkuk gula halus |
1/2 mangkuk tepung ubi kayu |
5 biji telur |
1/2 biji kelapa parut |
1 helai daun pandan |
Cara Menyediakan: |
1 Tepung sagu dan tepung gandum disangaimselama dua tiga minit. Sejukkan. |
2 Siat daun pandan, campurkan dengan kelapa dan telur, ramas tanpa menggunakan air, dan perah santannya. |
3 Satukan kedua-dua jenis tepung bersama gula halus, gaul rata. Tuangkan campuran santan sedikit demi sedikit, sambil diuli hingga menjadi doh dan boleh dibentuk. |
4 Perap selama 20 minit, barulah dicanai, terap mengikut acuan yang digemari dan bakar hingga masak. |
Sabtu, 27 November 2010
Bangkit Santan
Label:
Bangkit Santan
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan