Bahan-bahan: |
1 kg kelapa parut |
500g sagu biji mata ikan |
Garam |
Gula melaka diracik halus |
Daun pisang yang telah dilayur diatas api |
Lidi secukupnya |
Cara menyediakan: |
1 Basuh sagu mata ikan. Biarkan di tapisan selama 30 minit |
2 Gaul rata sagu mata ikan dengan kelapa parut dan garam halus |
3 Letakkan satu sudu makan campuran sagu mata ikan dan kelapa ke atas daun pisang. Tabur gula melaka yang telah diracik. Tutup dengan satu atau dua sudu makan campuran sagu mata ikan dan kelapa parut. |
4 Semat atau ketatkan bungkusan daun pisang dengan lidi. |
5 Kukus hingga naik wapselama lebih kurang 20 minit atau sehingga daun pisangnya layu. |
Ahad, 21 November 2010
Abok Abok
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan