Bahan-bahan: |
1 kilogram tulang lembu |
1/2 kilogram daging batang pinang |
1 peket rempah sup bunjut |
2 labu bawang merah ditumbuk |
5 kumtum bunga lawang |
3 batang kayu manis |
7 biji buah pelaga |
3 ulas bawang putih ditumbuk |
2 inci halia ditumbuk |
Segengam bawang goreng |
Garam secukup rasa |
Daun sup |
Cara penyediaan: |
1 Rebus tulang dan daging sehingga empuk. |
2 Tumis bawang merah, bawang putih dan halia. Masukkan juga rempah bunjut dalam kuali. Setelah berbau wangi masukkan sedikit air rebusan setelah mendidih tuangkan ke dalam periuk rebusan daging tadi. |
3 Masukkan bawang goreng dan reneh sehingga agak pekat. |
4 Tabur daun sup yang telah dicincang dan sedia untuk dihidangkan. |
Ahad, 28 November 2010
Sup Tulang
Label:
Sup Tulang
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan