Bahan-bahan: |
300 gram isi ayam |
60 gram bawang putih dikisar |
60 gram bawang merah dikisar |
30 gram halia dikisar |
15 gram kunyit dikisar |
12 biji cili padi dikisar |
4 sudu besar sos ikan |
250 gram gula |
10 gram garam |
20 helai daun pandan |
Lidi untuk menyemat |
Cara penyediaan: |
1 Perap ayam dengan bahan bahan yang telah dikisar, sos ikan, gula dan garam. Masukkan dalam peti ais selama setengah jam. |
2 Ambil daun pandan, buat acuan seperti ketupat palas. Masukkan isi ayam dan ikat kemas kemas. |
3 Panaskan minyak, goreng ayam pandan sehingga masak. |
Ahad, 28 November 2010
Ayam Pandan
Label:
Ayam Pandan
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan