Bahan-Bahan: |
500 gram spaghetti direbus dengan sedikit minyak supaya tidak melekat |
2 camca besar minyak jagung |
1 labu bawang holland |
200 gram udang dibuang kepala dan kulitnya |
115 gram keju cheddar |
3 biji telur |
3 camca besar susu segar |
4 camca besar whipping cream |
Garam, serbuk lada hitam secukupnya |
3 camca besar hirisan daun parsli |
Cara penyediaan: |
1 Cincang bawang, panaskan minyak dan goreng bawang hingga layu dan keemasan |
2 Masukkan udang dan kacau hingga udang masak |
3 Parutkan keju dan pukul telur dengan garfu |
4 Bila udang masak, masukkan susu atau whipping cream dan masukan garam serta serbuk lada hitam |
5 Masukkan telur dan keju, kacau cepat campurkan dengan bahan gorengan kemudian sajikan hias dengan daun parsley. |
Isnin, 6 Disember 2010
Spaghetti Carbonara
Label:
Spaghetti Carbonara
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan