Bahan-Bahan: |
500 gram spaghetti direbus dengan sedikit minyak supaya tidak melekat |
2 sudu besar minyak |
4 ulas bawang putih ditumbuk halus |
1 labu bawang holland dipotong kiub |
1 helai daun bay kering |
400 gm daging cincang |
400 gm tomato dicincang dadu |
500 ml air |
2 sudu besar puri tomato |
1 kiub stok daging |
2 sudu besar oregano kering |
Parutan keju secukupnya |
Gula dan garam secukup rasa |
Cara penyediaan: |
1 Panaskan minyak, tumis bawang putih, bawang besar dan bay leaf hingga keemasan |
2 Masukkan daging, kacau hingg berubah warna dan kering airnya |
3 Campurkan tomato, air, stok, tomato puree, oregano, gula dan garam |
4 Kacau hingga mendidih kemudian perlahankan api |
5 Masak selama 45min atau hingga kuah pekat |
Isnin, 6 Disember 2010
Spaghetti Bolognese
Label:
Spaghetti Bolognese
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan