Bahan-bahan : |
Bahan Lapisan Atas: |
1 biji kek swiss roll yang dipotong 8 potong lapan |
15 gram agar-agar serbuk |
2 cawan air |
Bahan Lapisan Pisang: |
3 biji pisang montel dihiris nipis |
20 gram agar-agar serbuk |
4 sudu besar tepung kastard |
1 cawan gula |
3 cawan susu segar |
3 biji kuning telur |
Bahan Lapisan Bawah: |
15 gm agar-agar serbuk |
2 cawan santan |
Sedikit pewarna kuning |
Cara penyediaan: |
1 Potong swiss roll dan susun di bahagian bawah loyang. |
2 Satukan agar-agar dan air. Didihkan hingga larut. Tuang ke atas swiss roll. Biarkan mengeras. |
3 Hirisan pisang disusun di tepi loyang dan kalau ada lebih susunkan di atas lapisan swiss roll yang sudah mengeras. |
4 Satukan bahan lain dalam periuk dan kacau sebati di atas api yang kecil sehingga likat. Tuangkan ke atas lapisan swiss roll tadi. Biarkan mengeras. |
5. Sediakan bahan ketiga, satukan semua bahan dan didihkan. Tuangkan di atas lapisan kedua, dan biarkan mengeras. |
Khamis, 2 Disember 2010
Puding Pisang
Label:
Puding Pisang
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan