Bahan-bahan
: |
|
3 biji petola dibuangkan kulit
dan potong kecil dan nipis |
1 batang kecil lobak merah
dipotong kecil memanjang |
1 biji cili merah dihiriskan |
10 gram suhun direndam |
10gram cendawan tiram kering |
10 ekor udang segar dibuangkan kulit dan bersihkan |
Sedikt
serbuk lada sulah |
Sedikit air |
Minyak untuk menumis |
Garam secukup rasa |
|
Bahan Untuk dihiris: |
|
3 ulas bawang merah |
2 ulas bawang putih |
|
Cara
penyediaan: |
|
1 Panaskan minyak
dan tumiskan bahan hiris sehingga wangi. |
2 Masukkan udang, suhun dan cendawan kering. Kacau
rata. |
3 Masukan petola, lobak merah, garam dan air. Biarkan mendidih. |
4 Masukan chili merah hiris
dan kacau rata sehingga nampak layu. |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan