Bahan-Bahan: |
1/2 biji sayur kobis - sederhana besar
|
1 sudu besar sos tiram
|
1 sudu kecil minyak bijan
|
1 cawan air
|
Garam secukup rasa
|
Bahan Untuk Ditumbuk :
|
Segenggam udang kering yang direndam seketika
|
2 biji bawang merah
|
2 ulas bawang putih
|
Cara penyediaan: |
1 Bersihkan sayur kobis dan potong mengikut cita
rasa.
|
2 Panaskan sedikit minyak dan tumis semua bahan
tumbuk , goreng sehingga terbit bau wangi . Masukkan sos tiram dan minyak
bijan kemudian masukkan sayur kobis serta garam secukup rasa . K
|
3 Kacau jika agak kering baru la dimasukkan sedikit air dan bila sayur kobis menjadi layu boleh la ditutup api . |
Isnin, 6 Disember 2010
Kobis Tumis Udang Kering
Label:
Kobis Tumis Udang Kering
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan