free counters

Isnin, 6 Disember 2010

Kobis Tumis Udang Kering


Bahan-Bahan:

1/2 biji sayur kobis - sederhana besar
1 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan
1 cawan air
Garam secukup rasa

Bahan Untuk Ditumbuk :

Segenggam udang kering yang direndam seketika
2 biji bawang merah
2 ulas bawang putih

Cara penyediaan:

1 Bersihkan sayur kobis dan potong mengikut cita rasa.
2 Panaskan sedikit minyak dan tumis semua bahan tumbuk , goreng sehingga terbit bau wangi . Masukkan sos tiram dan minyak bijan kemudian masukkan sayur kobis serta garam secukup rasa . K
3 Kacau jika agak kering baru la dimasukkan sedikit air dan bila sayur kobis menjadi layu boleh la ditutup api .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan