Bahan-bahan:-
|
5 biji telur
|
100 gram tepung halus
|
2 sudu teh baking powder
|
110 gram gula halus
|
2 sudu teh ovalette
|
40 ml susu segar
|
40 ml minyak masak
|
2 sudu teh esen ros
|
sedikit pewarna merah
|
Cara penyediaan: |
1 Pukul telur, gula halus dan ovalette sehingga ia
kembang dan gebu.
|
2 Kemudian masukkan tepung halus yang telah diayak
bersama baking powder sedikit sedikit. Teruskan memukul.
|
3 Masukkan minyak masak dan susu segar. Kacau
sehingga sebati.
|
4 Bahagikan adunan kepada 2 bahagian. Satu bahagian
warna asal dan satu bahagian lagi warnakan dengan pewarna merah. Sapukan
loyang dengan sedikit minyak.
|
6 Kemudian kukus selama 30 minit atau sehingga adunan
masak iaitu tidak melekat pada lidi.
|
Jumaat, 3 Disember 2010
Apam Sari Ambon
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan