Bahan-bahan : |
400 gram udang |
1 labu bawang besar dibelah empat |
3 ulas bawang putih diketuk |
1 cm halia diketuk |
1 biji capsicum merah |
1 biji capsicum hijau |
5 sudu besar sos tomato |
1 sudu besar kicap masin |
Gula dan garam secukupnya |
Cara penyediaan: |
1 Bersihkan udang dan goreng hingga kuning. Ketepikan. |
2 Panaskan sedikit minyak dalam kuali dan tumis bawang putih dan halia hingga kuning. Masukkan bawang besar. |
3 Udang dan kesemua capsicum dicampur kedalam kuali beserta sedikit air. |
4 Renehkan seketika dan seterusnya masukkan sos , kicap berserta garam dan gula. |
Selasa, 30 November 2010
Udang Tomato Paprika
Label:
Udang Tomato Paprika
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan