Bahan-bahan:- | |
1 cawan tepung beras | |
5 cawan santan | |
2 sudu makan tepung jagung | |
2 sudu besar gula pasir | |
½ sudu teh garam | |
5 biji pisang raja | |
Daun pisang secukupnya dilayurkan untuk membungkus | |
Cara menyediakan: | |
1 Gaul tepung, santan, garam dan gula hingga sebati. | |
2 Tapiskan adunan ke dalam periuk. Kacau di atas api kecil hingga pekat dan angkat. | |
3 Ambil 1 senduk adunan dan letak di atas daun pisang. Letakkan sepotong pisang dan tutup adunan ini dengan daun pisang seperti buat lepat. | |
4 Letakkan kuih dalam dulang pengukus dan kukus selama ½ jam atau hingga masak. |
Isnin, 22 November 2010
Nagasari
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan