Bahan-bahan : |
Sebiji labu manis yang berat lebihkurang 1kilogram |
1/4 cawan gula merah |
3/4 cawan gula pasir |
1 camca teh garam |
2 cawan tepun gandum |
Daun pisang secukupnya. Dilayur atas api. |
Bahan Untuk Inti : |
Kelapa parut yg telah dibuang kulit ari |
secubit garam |
Cara menyediakan: |
1 Labu manis dipotong bersaiz dadu yang besar dan direbus hingga empuk. Toskan dan lecek lumat. |
2 Campurkan gula merah, gula putih dan garam. Kacau sebati. |
3 Masukkan tepung gandum dan gaul sebati. |
4 Sendukkan adunan ke atas daun pisang, bubuh inti kelapa dan tutup semula dengan adunan. Lipat daun kemas. Kukus selama lebih kurang 20 minit. |
Selasa, 23 November 2010
Lepat Labu
Label:
Lepat Labu
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan