Bahan-Bahan: |
5 ekor ketam dibelah 2 bahagian |
10 sudu besar sos cili |
5 sudu besar sos tiram |
5 sudu besar sos thai |
Garam dan gula secukup rasa |
Bahan Untuk Dikisar: |
8 ulas bawang merah |
5 ulas bawang putih |
4 cm halia |
4 batang serai |
8 tangkai cili merah |
8 tangkai cili kering |
Cara penyediaan: |
1 Goreng ketam yang digaul dengan kunyit dan ketepikan. |
2 Panaskan kuali dan masukkan bahan kisar dan tumis sehingga naik bau. |
3 Masukkan semua sos, kemudian bubuh garam dan gula secukup rasa dan tumis lagi. |
4 Setelah bahan tumis pecah minyak, masukkan ketam dan kacau hingga sekata. |
Selasa, 30 November 2010
Ketam Goreng Bercili
Label:
Ketam Goreng Bercili
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan