Bahan- bahan |
2 biji ubi keledek |
1 biji keladi |
Setengah cawan biji cha cha berwarna warni ( merah,hijau,putih) |
Setengah cawan sagu mata ikan dibersih dan ditoskan |
1/2 tin jagung manis |
Santan dari setengah biji kelapa |
1 setengah cawan gula putih |
Setengah cawan gula perang |
2 helai daun pandan |
Cara menyediakan: |
1 Potong dadu keledek dan keladi |
2 Rebus bersama tepung gunting sehingga empuk |
3 Kemudian, masukkan sagu mata ikan sehingga sagu kembang. |
4 Masukkan santan secukupnya. |
5 Masukkan secubit garam dan 2 helai daun pandan. Masak sehingga mendidih dan boleh dihidangkan. |
Jumaat, 26 November 2010
Bubur Cha Cha
Label:
Bubur Cha Cha
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan