Bahan-bahan: |
300 gram tepung gandum |
200 gram mentega |
170 gram gula kastor |
2 biji kuning telur |
2 sudu teh esen vanila |
1 sudu teh serbuk penaik |
Jem blueberry secukupnya |
Jem nenas secukupnya |
Jem coklat secukupnya |
Cara menyediakan: |
1 Pukul mentega bersama esen vanila, gula kastor dan telur kuning sehingga kembang dan gebu. |
2 Kemudian masukkan tepung dan serbuk penaik secara perlahan lahan. Pukul lagi sehingga adunan menjadi sebati. |
3 Bulatkan doh mengikut saiz yang dikehendaki dan leperkan dengan menggunakan sudu. Tekan bahagian tengah doh dengan ketebalan satu sm dan lebar 1.5cm. |
4 Setelah itu masukkan jem yang dipilih di bahagian tengah doh tadi. |
5 Bakar kuih selama 25 minit dengan suhu sederhana. Sejukkan di atas dulang sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara. |
Sabtu, 27 November 2010
Biskut Mentega Aneka Jem
Label:
Biskut Mentega Aneka Jem
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan