Bahan-bahan: |
250 gram mentega |
1 cawan gula kastor |
300 gram emping jagung |
2 cawan tepung jagung |
2 cawan tepung naik sendiri |
2 biji kuning telur |
1/2 sudu kecil emplex |
1/2 sudu kecil shortening (crisco) |
1/4 sudu kecil esen vanila |
1/2 sudu kecil esen oren |
10 sudu besar Nestum |
Cara Menyediakan: |
1 Pukul mentega, shortening dan gula hingga sebati, tetapi jangan sampai kembang. Masukkan semua esen dan gaul sebati. |
2 Masukkan telur, emping jagung dan Nestum. Gaul hingga sebati. |
3 Masukkan tepung naik sendiri dan tepung jagung yang telah dicampurkan dengan emplex. Gaul hingga rata. |
4 Bentukkan doh mengikut citara dan bakar pada suhu 160C selama 25 minit. |
Sabtu, 27 November 2010
Biskut Empingan Jagung
Label:
Biskut Empingan Jagung
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan