Bahan- bahan: |
250 gram mentega |
350 gram tepung gandum |
100 gram gula aising |
150 gram tepung jagung |
1 camca teh esen vanilla |
Cara menyediakan: |
1 Pukul mentega dan gula aising. Masukkan esen vanilla dan pukul lagi hingga gebu. |
2 Masukkan tepung gandum dan tepung jagung. Gaul sehingga sebati. |
3 Terap doh setebal 1/2cm menggunakan cookie cutter yang disukai. |
4 Susun biskut di dalam tray yang telah dialas dengan kertas minyak. |
Sapukan topping diatas biskut, boleh juga menggunakan jari untuk hasil yang baik. hiaskan topping dengan emulco kegemaran anda. |
5 Bakar pada suhu 150 C selama 20 minit. |
Bahan Untuk Topping: |
125 gram gula aising |
1/2 putih telur |
1/2 sudu teh tepung jagung |
emulco( strawberry dan pandan emulco) |
Cara menyediakan: |
Campurkan kesemua bahan bahan diatas dan kacau sehingga sebati. |
Sabtu, 27 November 2010
Biskut Mama Carries
Label:
Biskut Mama Carries
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan