free counters

Sabtu, 27 November 2010

Biskut Lemon


Bahan- bahan:

250 gram mentega tanpa garam
2 cawan gula
1 biji telur gred A
1/2 cawan krim masam
3 cawan tepung gandum
1/4 sudu kecil serbuk penaik
1/4 sudu kecil garam
2 sudu besar parutan kulit lemon
Kismis sebagai hiasan

Cara menyediakan:


1 Pukul mentega dan gula sehingga sebati. 
2 Masukkan telur satu per satu dan pukul lagi kemudian masukkan pula krim masam.
3 Di dalam mangkuk sederhana besar, ayak tepung bersama serbuk penaik dan garam. 
4 Gaulkan campuran tepung ke dalam mentega. 
5 Apabila sudah sebati, masukkan parutan lemon. Bentukkan mengikut kesukaan. 
6 Bakar selama 15 hingga 20 minit pada suhu 180C sehingga masak.     

Tiada ulasan:

Catat Ulasan