Bahan- bahan: |
250 gram mentega tanpa garam |
2 cawan gula |
1 biji telur gred A |
1/2 cawan krim masam |
3 cawan tepung gandum |
1/4 sudu kecil serbuk penaik |
1/4 sudu kecil garam |
2 sudu besar parutan kulit lemon |
Kismis sebagai hiasan |
Cara menyediakan: |
1 Pukul mentega dan gula sehingga sebati. |
2 Masukkan telur satu per satu dan pukul lagi kemudian masukkan pula krim masam. |
3 Di dalam mangkuk sederhana besar, ayak tepung bersama serbuk penaik dan garam. |
4 Gaulkan campuran tepung ke dalam mentega. |
5 Apabila sudah sebati, masukkan parutan lemon. Bentukkan mengikut kesukaan. |
6 Bakar selama 15 hingga 20 minit pada suhu 180C sehingga masak. |
Sabtu, 27 November 2010
Biskut Lemon
Label:
Biskut Lemon
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan