Bahan-bahan : |
250 gamm gula pasir |
5 biji telor |
200 gm tepung gandum |
50 gm tepung custard |
140 gm mentega dan dicairkan |
60 gm serbuk santan |
1/2 tin susu pekat |
900 ml air |
90ml jus pandan |
Sedikit bijan |
Sedikit pewarna hijau |
Cara menyediakan: |
1 Campur semua bahan diatas kecuali bijan didalam bekas dan adun sehingga adunan tidak berketul ketul. Boleh juga menggunakan mesin pengisar. |
2 Tuang adunan kedalam loyang yang telah dilengserkan dengan minyak. |
3 Masukkan dalam ketuhar dan bakar selama 1 jam pada suhu 180C |
4 Bila setengah jam masa pembakaran. taburkan bijan di atas kuih dan teruskan proses membakar.. |
Isnin, 22 November 2010
Bingka Pandan
Label:
Bingka Pandan
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan