Bahan-Bahan: |
1 kg kelapa parut |
500g sagu biji |
2 tsp rata garam halus Gula melaka secukupnya |
daun pisang(dilayur) |
Lidi secukupnya |
Cara menyediakan: |
1 Basuh sagu biji.Tapis dab biarkan 30 minit. |
2 Basuh sagu biji sekali lagi.Biarkan di tapisan selama 30 minit lagi. |
3 Gaul sagu biji dengan kelapa parut dan garam halus. |
4 Letakkan satu sudu makan campuran sagu biji-kelapa ke atas daun pisang. Tabur gula melaka yang telah diracik. Tutup dengan satu atau dua sudu makan campuran sagu biji-kelapa parut. |
5 Semat daun pisang dengan lidi. |
6 Kukus hingga naik wap(20 minit)atau sehingga daun pisangnya layu. |
Sabtu, 20 November 2010
Abok Abok
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan