Bahan-bahan: |
250 gram majerin |
200 gram gula castor |
2 camca teh ovalette |
5 biji telur |
270 gram superfine flour |
1 camca teh serbuk penaik |
60 gram susu pekat |
2 sudu besar serbuk koko |
2 sudu besar susu segar |
1 camca teh chocolate emulso |
Cara penyediaan: |
1 Ayak tepung dan baking powder bersama. Ketepikan. |
2 Putar majerin, gula dan ovelette hingga kembang dan berkrim. |
3 Masukkan telur sebiji demi sebiji. Teruskan memutar adunan. |
4 Kaupbalikkan tepung menggunakan spatula. |
5 Masukkan susu pekat dan putar sebati. |
6 Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian dibiar begitu sahaja, satu bahagian dicampurkan dengan serbuk koko, chocolate emulco dan susu segar. |
7 Alas loyang dengan kertas minyak. Sudukan sesenduk adunan tanpa koko ke tengah loyang. Dikuti dengan adunan koko, silih berganti antara dua adunan sehingga habis. |
8 Bakar pada suhu 180C selama 50min atau sehingga adunan tidak melekat pada lidi tester. |
Ahad, 28 November 2010
Kek Marble Susu
Label:
Kek Marble Susu
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan