Bahan-bahan : |
120 gram mentega |
250 gram gula perang |
125 gram coklat urai |
10 gram hirisan kulit oren |
4 biji telur |
125 gram walnut panggang |
125 gram almond |
250 gram tepung |
5 gram serbuk penaik |
Cara penyediaan: |
1 Mentega dan gula perang dikacau hingga kembang. |
2 Masukkan telur sebiji demi sebiji. |
3 Kemudian masukkan walnut cincang. |
4 Tambahkan coklat urai, hirisan kulit oren dan almond. |
5 Masukkan juga tepung dan serbuk penaik dan kacau semua bahan hingga sebati. |
6 Ambil sedikit marjerin dan sapukan pada bekas kek. |
7 Tuangkan adunan tadi dan bakar selama 45 minit pada suhu 180oC. |
8 Setelah masak, letakkan sos karamel di atasnya. |
Khamis, 2 Disember 2010
Puding Coklat Karamel
Label:
Puding Coklat Karamel
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan