Bahan-Bahan: |
38 gram agar-agar panjang |
3 cawan air biasa |
1 cawan air cocktail |
1 tin susu cair |
6 biji telur di pukul |
2 cawan susu pekat |
Kismis secukupnya |
1 sudu teh vanilla |
½ tin buah cocktail |
Cara menyediakan: |
1 Agar-agar dibasuh dan rendam selama 1 jam, toskan. |
2 Susu pekat, susu cair dan air bersama air buah disatukan. |
3 Pukul telur bersama dengan vanila sehingga berbuih sedikit |
4 Lapisnya seperti berikut : |
Masukkan agar jangan dipotong, sehingga memenuhi ruang loyang kemudian masukkan buah buah campuran tadi. |
Kemudian tuangkan sedikit bahan bahan yang disatukan tadi sehingga memenutupi agar2 dan buah tadi. |
5 Ulangi lapis kedua sama seperti lapisan pertama sehingga habis. |
6 Lapisan atas sekali letak buah campuran. |
Peringatan:Agar-agar tadi dalam keadaan panjang (jangan dipotong) |
7 Kukus selama 2 jam. Angkat dan agar agar masih dalam keadaan cair. |
8 Sejukkan agar agar dahulu sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk |
Rabu, 15 Disember 2010
Agar Agar Delima Istana
Label:
Agar Agar Delima Istana
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan