Bahan- bahan: |
1 cawan kacang dal - direndam sekurang-kurangnya 4 jam |
1 biji cili hijau dihiris halus |
1 biji cili merah dihiris halus |
3 biji bawang merah dihiris halus |
1 sudu besar rempah kari daging |
sedikit daun kari dihiris halus |
sedikit garam |
Cara menyediakan: |
1. Kacang dal yang telah direndam dicuci dan ditoskan airnya. Kemudian ambil 3/4 darinya ditumbuk sehingga lumat. |
2. Campurkan semua bahan dan gaul rata-rata. |
3. Bentukkan adunan bulat-bulat dan leper sedikit. |
4. Panaskan minyak dan goreng adunan tadi hingga garing dan kekuningan. Sedap untuk di hidangkan. Enak dimakan ketika panas. |
Sabtu, 27 November 2010
Masalavadey
Label:
Masalavadey
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan